WIZZIQ Pubquiz: de meest originele quiz van Nederland!

Je bent liefhebber van pub quizzen. Logisch. What's not to love? Onze quizzen zijn al ruim een decennium populair onder quizzers. En met reden. Onze quiz is altijd met veel zorg samengesteld. We denken goed na over wie ons publiek vormt en hoe onze vragen aansluiten bij onze doelgroep. Daarnaast zijn onze quizzen altijd interactief, dat wil zeggen, met beeld en geluid. Gedurende een 2,5 uur durende quiz wordt je kennis van zeer uiteenlopende zaken op de proef gesteld, maar kun je vaak ook volop puzzelen. Wil je ook graag eens meedoen met een WIZZIQ Quiz? Je bent van harte welkom op één van onderstaande locaties.

Voorbeeldvragen

Onderstaand een aantal voorbeeldvragen, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens de quiz. Natuurlijk dekken deze vragen niet de hele lading. Tijdens een quiz om 'het eggie', mag je overleggen met teamgenoten en wordt je begeleid door één van onze door de wol geverfde presentatoren.

Q: De namen van welke twee Nederlandse woonplaatsen gaan schuil achter deze plaatsnaam pictogrammen. De afbeeldingen die je ziet beelden als het ware de naam van deze twee woonplaatsen uit.

Q: Zoals je ziet zijn alle landen in de wereld op deze kaart, ingedeeld in een blauwe of rode groep. Wat doet men in de blauwgekleurde landen wel, wat men in de roodgekleurde landen niet doet?

Q: Je ziet hier het standbeeld van een Franse Monnik. Hoewel hij na zijn geboorte de naam Pierre meekreeg, ging hij door het leven als Dominique, of simpelweg 'Dom'. Lange tijd werd gedacht dat hij de uitvinder was van champagne, maar inmiddels weten we dat dat niet klopt. Wat was 'Dom' zijn achternaam?

A1: Bergen op Zoom en Winschoten; A2: Links rijden; A3: Dom Perignon

Locaties